Regiokampioenschappen CMV 2018

Afgelopen zaterdag mochten er van VC Polaris weer 3 teams uitkomen op de Regiokampioenschappen CMV 2018, 2 teams in niveau 4 en 1 team in niveau 6.

Het werd weer een hele spannende dag, alle 3 de teams wisten zich in de poule te plaatsen voor de kwart finales.

Polaris 1 niveau 6 en Polaris 4 niveau 4 verloren allebei de 1e set maar wonnen vervolgende de 2e set. Echter kwamen ze beiden 3 punten tekort voor plaatsing.

Een hele gave ervaring zijn ze rijker!!!

Polaris 3 met Nynke, Linn, Fleur en Meike met coach Gylk Jongstra wonnen hun wedstrijd en plaatsen zich.

Er volgde een poule van 3 waar ze als 2e eindigde, wat recht gaf op het spelen om de 3e en 4e plaats.

Hier won Polaris, onder luid aanmoedigen van het vele publiek, wat een prachtige 3e plaats in niveau 4 op de regiokampioenschappen opleverde.

Een topprestatie, waar ze heel trots op mogen zijn!!!

Polaris MB1 Kampioenschap Zuid Nederland

MB 1 speelde op deze dag in Eindhoven de beslissingswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht om het algehele kampioenschap in Zuid!!!

Polaris begon nerveus aan de wedstrijd, het bleef dan ook lang gelijk opgaan in de 1e set maar bij een 19-16 achterstand was het Isa Strijks die het tij deed keren.

De set werd uiteindelijk met 22-25 gewonnen.

Daarna gooide VC Polaris alle zenuwen van zich af en ging het vrijuit spelen, Next Volley maakte dan ook geen moment meer aanspraak op de overwinning.

Iedereen bij Polaris kwamen aan spelen toe en de wedstrijd werd terecht met 3-0 gewonnen.

De champagne kon weer vloeien want dit betekende kampioen in Zuid en plaatsing voor het NGJK op zaterdag 2 juni in Eindhoven.

Bij de laatste 4 van Nederland, Rivo, Sudosa en Dinto worden volgende week de tegenstanders… en dan zal er worden gestreden om het Nederlands kampioenschap!!!

Met sportieve groeten,

 

Ellen van Bree

Regiokampioenschappen 2018: Polaris CMV en MB1