pva_logo

pva_2016-2017_002

Helmond heeft zijn eigen Volleybal Academie

Graag willen wij jullie op de hoogte stellen van het feit dat we in Helmond op 1 september 2013 gestart zijn met de Polaris Volleybal Academie. Mede door het wegvallen van het RTC (Regionaal Talenten Centrum) in Eindhoven, én omdat we bij Polaris barsten van de talentvolle jeugdvolleyballers, hebben we in overleg met het bestuur van VC Polaris, besloten om in het seizoen 2013-2014 deze belangrijke stap te gaan maken.
De PVA (Polaris Volleybal Academie) is bedoeld voor de meest talentvolle Polaris jeugdspelers van 11-18 jaar, jongens én meisjes, eventueel aangevuld met talenten uit de omgeving.
Stel bijvoorbeeld dat wij jou één van deze talenten vinden, en we zouden graag willen dat je, door het maken van veel goede trainings uren, gaat deelnemen aan de PVA. Dat betekent dat je naast je eigen teamtraining, en eventueel een tweede training, én natuurlijk de competitie-/wedstrijddagen, deze training op zondag als extra “toetje” krijgt aangeboden.
We hebben speciaal hiervoor een externe toptrainer aangetrokken om deze zondag-trainingen te leiden; deze trainer wordt op zondag geassisteerd door enkele eigen Polaris-trainers, plus trainers in opleiding zodat ook onze eigen trainers worden getraind om nog beter te worden.

Bij de Academie volg je 30 intensieve trainingen van 2 uur waarbij we verwachten dat je er altijd bent. Natuurlijk kunnen we dit alles niet doen zonder een bijdrage te vragen om een deel van de kosten te dekken. We streven ernaar om een bijdrage te vragen van 200 euro per kind voor deze 60 trainingsuren. We zijn ook nog op zoek naar sponsoren, om te bekijken of dit bedrag kan worden verlaagd om de drempel zo laag mogelijk te houden. Waar? In onze eigen Polaris sporthal, 30 zondagen van 9.00-11.00 uur of 11.00-13.00 uur, afhankelijk van leeftijd/speelniveau.
Voor wie: supertalenten die er iets voor over hebben om nog beter te worden, maximaal 24 spelers per groep.
Waarom: omdat deze 60 extra trainingsuren je in jouw individuele ontwikkeling zullen helpen je te verbeteren, en je opleidt tot Dames 1 of 2 of Heren 1 of 2 op divisie-niveau.
Nog meer? Jazeker, je ontvangt als je meedoet, een stoer PVA trainingsshirt, die je draagt tijdens de training.