JB1 Kampioen!

jb1-kampioen-2

Na het kampioenschap van meisjes B in de 1e klasse, is jongens B afgelopen zaterdag na een spannende wedstrijd tegen nummer 2 VC Tilburg kampioen geworden van de koningsklasse van de jeugd, de hoofdklasse.

De sterkste teams uit Zuid Nederland uit de eerste competitiehelft spelen vanaf januari in een nieuw te formeren topklasse, en met dit kampioenschap heeft Polaris zich daar voor het vierde jaar voor weten te kwalificeren.

Het was al langere tijd duidelijk dat het kampioenschap tussen Polaris en Tilburg ging. In Tilburg werd begin oktober na een ware thriller een 2-0 achterstand door Polaris nog omgebogen in een 2-3 overwinning, thuis zou afgelopen zaterdag een 3-1 winst voldoende zijn voor het kampioenschap. Tilburg kwam met enkele ‘geleende’ versterkingen uit de seniorenteams dat kampioensfeestje wel even verstoren, maar kwam van een koude kermis thuis.

Onder luide aanmoediging van een kleine 100 Polaris supporters was na 25-22 en 22-25 de partij precies in evenwicht. Hierna kwam de ploeg van trainer/coach Mike Boudewijns en coach Hans van de Ven volledig op stoom, en dwong het vanaf 18-18 met geweldige aanvallen en blokkades de Tilburgse boys tot het maken van fouten. Op 24-21 werd het nog even spannend, maar een super kill block bracht een 2-1 voorsprong op het bord. Zou Polaris de druk van het kampioenschap nu aankunnen, of kon Tilburg dit nog even uitstellen. Na een 9-9 tussenstand liepen de Polaris jongens met geweldig spel uit naar een beslissende 19-11 voorsprong, en werd met 25-15 de benodigde 3-1 winst behaald.

Kampioenschappen worden bij Polaris op een bijzondere wijze gevierd, waarbij veel Polaris teams de kampioenen verblijden met een kadootje. Zo ook nu, en beladen met snoep, foto’s en andere leuke aandenkens werd en feest nog vrolijk verder gevierd in de eigen kantine van sporthal ‘t Hout. Jongens, van harte proficiat en op naar de TOP-klasse !

MB1 Kampioen!

MB1 Kampioen 2016

Afgelopen zaterdag 12 november was het feest in Sporthal ‘t Hout in Helmond. Het meisjes B team van Polaris werd na een perfecte eerste seizoenshelft kampioen in de 1e klasse.

Nadat de meiden in de eerste 7 wedstrijden slechts 1 set verloren, en 27 sets wonnen, was de voorsprong op de nummer 2 al opgelopen tot 12 punten. Een 3-1 overwinning op Hangar uit Eindhoven zou daarom genoeg zijn voor het winterkampioenschap.

Na 25-16, 25-22 en 25-15 setwinst was het kampioenschap al een feit, maar werd met 25-3 in de laatste set nog maar eens aangetoond hoe sterk het team is. De meiden worden getraind door Hans van Steenis, en gecoacht door Reineke Vorselaars.

Het team bestaat uit : Janne van de Berg, Solenn Thomas, Kim Bijnen, Anouk Vorselaars, Merel Bakermans, Ellis Raaijmakers, Amy van der Kant en Sascha Groenen. Meiden van harte proficiat, en gefeliciteerd met de promotie naar de hoofdklasse !