Polaris is gestart met tellen via het digitale wedstrijdformulier seizoen 2014-2015.


DWF openen: dwf.volleybal.nl/inloggen

De NeVoBo gaat het papieren wedstrijd formulier vervangen door een digitale versie en heeft daarvoor het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF) ontwikkeld. Het digitaal tellen zal op twee tablets gaan gebeuren welke in de sporthal aanwezig zijn.

Voor VC Polaris zijn er een aantal grote voordelen: geen wedstrijdformulieren vooraf invullen, geen handmatige verwerking achteraf, geen post, uitslagen zijn direct online en het wedstrijdverloop is op de NeVoBo-site of in de NeVoBo-app terug te zien. Alle jeugd- en seniorenwedstrijden zullen via deze weg geteld moeten gaan worden. Dus niet CMV en recreatie. Je moet als teller, coach, trainer en scheidsrechter zorgen dat je op de hoogte bent hoe het werkt. Dat staat verderop uitgelegd. Het is zeer belangrijk dat je thuis op je computer/laptop al een keertje hebt ingelogd en je account hebt aangemaakt. Als je het eenmaal een keertje gedaan hebt valt het allemaal erg mee. Dus allemaal testen, dan komt het helemaal goed!

Handleiding DEMO: Deze moet iedereen thuis bekijken en doorlopen.
Voor de tellers zou het na het lezen van de uitleg in deze handleiding duidelijk moeten zijn. Voornamelijk pagina 1 t/m 8 en 11 zijn belangrijk voor hen. Kijk ook naar de introductiefilmpjes:

NeVoBo uitleg DWF via youtube filmpje (zonder geluid).
Hajraa uitleg DWF via youtube filmpje (met geluid).
Website met naslagwerk over DWF door de NeVoBo.

Scheidsrechters, coaches en trainers

Voor de coaches, trainers en scheidsrechters zijn alle pagina’s belangrijk en natuurlijk ook de introductiefilm.
Verder kun je de Handleiding LIVE versie eventueel op je gemak doorlezen. Deze zal ook in de sporthal komen te liggen als naslag tijdens de wedstrijd.

Voor de eerste keer aanmelden heb je je eigen NeVoBo relatiecode nodig die je hier kunt opzoeken: Relatiecodes van VC Polaris-leden.

Consumptiebon met paperclip aan tablet?

Vorig seizoen werd er één consumptie-bon bij het papieren wedstrijdformulier gevoegd voor de scheids. Aangezien we nu via DWF tellen is er geen consumptiebon meer. We willen natuurlijk wel nog steeds dat als je (goed) gefloten hebt, je gewoon een consumptie mag gaan halen in de kantine op kosten van de vereniging. Alleen even tegen het barpersoneel zeggen, zodat zij de consumptie kunnen noteren op de eigen-gebruik-lijst achter de bar.

Belangrijke tips

Zet de 2 laptops aan inclusief opladers op de tafel bij het tafelvoetbal (kantine) en log in. De tablets worden voor het tellen in de zaal gebruikt en met de laptops kan in de kantine worden voorbereid en/of worden aangepast. Controleer één uur voordat iedere wedstrijd begint of de spelers + correcte rug-nummers en de begeleiders zijn ingevuld voor het thuis- en uitspelende team.
Zo niet, dan tijdig de betreffende coach vinden en aanspreken en dit laten invullen of aanpassen. Als de uit-coach nog geen kennis heeft van het DWF, dan erbij blijven en uitleggen hoe het werkt. Zie hiervoor de LIVE uitleg aanwezig in de kantine zie hoofdstukje uit-coach.

Zorg dat er altijd een papieren formulier beschikbaar is op de tel-tafel! Dit is soms nodig als back-up om verder te tellen bij het vastlopen van DWF op de tablet. Als de tablet niet meer werkt kan er direct op het papier verder worden gegaan. Na de wedstrijd kan alsnog DWF worden ingevuld (op tablet of laptop) en correct worden afgesloten. Check of de tellers weten hoe het DWF werkt en of alles goed gaat. Eventueel uitleg geven. Sluit de tablet altijd aan op de oplader en zorg ervoor dat de stekker goed in het stopcontact zit.

Ik ga ervan uit dat iedereen nu snapt wat er moet gebeuren, zo niet dan hoor ik het graag. Veel succes en bedankt voor jullie inzet en hulp.

Koen Berndsen
koen_berndsen@hotmail.com
namens bestuur VC Polaris